KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka klauzula informacyjna znajduje się w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

W kręgu Bożego Narodzenia

Święta Bożego Narodzenia to najpiękniejszy czas dobrych życzeń i spełniających się marzeń dlatego aby wejść w ten zaczarowany czas przedszkolaki z grupy "Żabki" i "Motyki" uczestniczyły w zajęciach zorganizowanych przez Bibliotekę Publiczną dla dzieci pt. " W kręgu Bożego Narodzenia". Spotkanie rozpoczęło się od wysłuchania historii o Świętym Mikołaju oraz opowiadania pt. "Najpiękniejsze opowieści o Świętym Mikołaju". Podczas zajęć dzieci poznały tradycje i zwyczaje świąt, rozmawiały o tym w jaki sposób przygotowujemy się do świąt, kiedy ubieramy choinkę, jakie kolędy śpiewają oraz jakie potrawy przygotowywane są w ich domach. Przedszkolaki dowiedziały się od kiedy pojawił się zwyczaj zdobienia choinki, dzielenia się opłatkiem a także czym była "podłaźniczka". Spotkaniu towarzyszyły także zabawy: "Zaczarowane pudełko", "kalambury", " Idziemy po choinkę". Na zakończenie dzieci obejrzały film animowany pt. "Wigilia Kajtusia" oraz otrzymały upominek w postaci świątecznej kartki.

Roksana Zakrzewska