KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka klauzula informacyjna znajduje się w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

O nas

Należy czuwać, aby dobro dziecka
było zawsze stawiane na pierwszym miejscu.

Jan Paweł II

 

List prezydenta Tomaszowa Mazowieckiego do pracowników oświaty, uczniów i ich rodziców z okazji zakończenia roku szkolnego 2019/2020

 

Z okazji zakończenia roku szkolnego 2019/2020 pragnę serdecznie pogratulować i złożyć życzenia wszelkiej pomyślności pracownikom tomaszowskiej oświaty, uczniom i rodzicom.

Drodzy Uczniowie,

to rok, który przyniósł wiele radości, jak również niepokoju i niepewności. Zmierzyliście się z nową rzeczywistością wywołaną pandemią COVID-19. Nauka przebiegała w warunkach wyjątkowych. Wspólnie z nauczycielami podjęliście trud pracy zdalnej. Wierzę, że osiągnięte wyniki i zdobyte doświadczenie pozwolą Wam w przyszłości pokonać jeszcze trudniejsze wyzwania. Życzę Wam wspaniałego wypoczynku, wielu wakacyjnych przygód i zapału, gdy z nowymi siłami będziecie wracać do szkół.

Drodzy Rodzice,

to także i dla Was był czas wyjątkowy i trudny. Wasze wsparcie i troska zadecydowały, że mimo wszystko proces edukacyjny dzieci mógł przebiegać bez większych przeszkód. Nie byłoby to możliwe bez Waszego zaangażowania, które charakteryzowało się szczególną uwagą nakierowaną na sukces edukacyjny Waszych pociech.

Szanowni Dyrektorzy, Nauczyciele i Wychowawcy, Pracownicy tomaszowskiej oświaty,
to był szczególnie wymagający rok dla tomaszowskiej oświaty. Lecz jednocześnie był to egzamin dla nas wszystkich. Myślę, że wspólnymi siłami udało się nam go zdać.

Dziękując za codzienną pracę dydaktyczną, wychowawczą i administracyjną, życzę zdrowych, radosnych, słonecznych oraz bezpiecznych wakacji.

Szanowni Państwo,
sytuacja z COVID-19 również dla nas jest niecodzienna i trudna. Chcę jednak zapewnić, że zawsze dobro dzieci oraz troska o jak najlepszą jakość edukacji są dla mnie najważniejsze. Zrobię wszystko, żebyśmy jak najszybciej, mocniejsi, wyszli z tej sytuacji. Stawka jest bowiem bardzo wysoka – przyszłość i rozwój naszego miasta, Tomaszowa Mazowieckiego.

 

                                                                                                                                                                                                    
                                                                                                                                                                                                    Marcin Witko

                                                                                                                                                                                  Prezydent Tomaszowa Mazowieckiego

 

 

 

 

INFORMACJA DLA RODZICÓW

Informacja o zawieszeniu zajęć.

Informujemy, że od 6 maja do 15 maja zajęcia w Przedszkolu nr 16 są zawieszone.
W dniach od 18 maja do 30 czerwca zajęcia w Przedszkolu nr 16 są zawieszone.

 

Rozwój Lokalny ‒ zapraszamy do udziału w konsultacjach

Od 5 do 18 czerwca br. mieszkańcy Tomaszowa Mazowieckiego mogą wyrażać swoje opinie nt. zasobów i produktów naszego miasta, a także wskazywać, jakie czynniki rozwoju są dla jego przyszłości najistotniejsze. Konsultacje będą prowadzone za pomocą ankiety opracowanej w ramach programu „Rozwój Lokalny”, dzięki któremu nasze miasto może pozyskań nawet 10 mln euro na realizację projektów rozwojowych.

Ankieta dotyczy trzech obszarów ‒ zasobów, produktów oraz czynników rozwoju ‒ do których przyporządkowano po kilkanaście propozycji. Zestawy te opracowane zostały  podczas warsztatów, w których wzięli udział przedstawiciele sektora społecznego, lokalni przedsiębiorcy, uczniowie szkół średnich i studenci, a także pracownicy naukowi.

W celu lepszego zrozumienia założeń ankiety wyjaśniamy czym są:

  • zasoby ‒ mogą mieć charakter materialny i niematerialny. Mogą to być zasoby środowiska naturalnego, istniejąca infrastruktura, funkcjonujące instytucje, ludzie żyjący w mieście obecnie i w przeszłości, szczególne umiejętności mieszkańców, wydarzenia historyczne, dziedzictwo kulturowe itp.;
  • produkty – usługi i produkty powstałe na bazie z posiadanych zasobów lokalnych, które przynoszą korzyści dla całego samorządu (mieszkańców, przedsiębiorców, organizacji pozarządowych, instytucji) i na których można zarobić. Produkty decydują i wpływają na konkurencyjność gminy i mogą stanowić o jej znaczącej pozycji względem innych jednostek; myśląc o produktach proszę pamiętać, że to nie tylko coś co już istnieje, ale także to co może powstać;
  • czynniki rozwoju ‒ mogą pozytywnie (jako silne strony) lub negatywnie (w postaci barier) wpływać na potencjał rozwoju miasta; kluczowe dla rozwoju miasta czynniki odzwierciedlają specyfikę miejsca, w którym żyjemy; Identyfikacja kluczowych czynników rozwoju miasta oparta jest na profilu miasta i uwzględnia czynniki które najsilniej oddziaływają na możliwość rozwoju łańcuchów produktów lokalnych, wartości dodanej, zatrzymania czy pozyskania nowych mieszkańców i użytkowników zewnętrznych miasta.

Drodzy Mieszkańcy, Wasze zdanie jest bardzo ważne. Wspólnie powalczmy o środki na rzecz rozwoju naszego miasta...

Link do ankiety:  http://www.badania-ipc.pl/poll/index.php/898634/lang-pl

 

 

 

 

 

Drodzy Rodzice, Szanowni Państwo!

W związku z nadzwyczajną sytuacją,  na podstawie Rozporządzenia Ministra Edukacji Narodowej w sprawie szczegółowych rozwiązań w okresie ograniczenia funkcjonowania jednostek systemu oświaty w związku z zapobieganiem, przeciwdziałaniem i zwalczaniem COVID-19, które obowiązuje od 25 marca 2020 r. ,
w Przedszkolu nr 16  zostają wprowadzone zasady kształcenia na odległość .
Mając na względzie ciągłość edukacji przedszkolnej naszych wychowanków informujemy, że w dalszym ciągu będziemy kontynuować podjętą wcześniej pracę zdalną z naszymi wychowankami i ich rodzicami.
Nauczycielki poprzez kontakt telefoniczny, e -mailowy na bieżąco będą z Państwem w kontakcie, aby wspierać Was w edukacji w domu rodzinnym.  Na stronie grupy są podane adresy  e -mailowe nauczycielek. Prosimy o przesyłanie skanów, zdjęć lub innych materiałów wypracowanych z dzieckiem na adres e-mail wychowawcy grupy celem monitorowania realizacji zaproponowanych aktywności dla dzieci. Nauczycielki codziennie przygotowują propozycje zadań dla swoich  dzieci , które  umieszczane  są w zakładkach poszczególnych grup . Zachęcamy do korzystania z proponowanych zabaw i zajęć edukacyjnych, które są dostosowywane do możliwości każdego dziecka. Zależy nam, aby każdy Przedszkolak  czerpał radość  z proponowanych materiałów edukacyjnych.  Bawcie się wspólnie.

Internetowe pasmo edukacyjne dostępne codziennie w godzinach 9.00-13.00 na stronie vod.tvp.pl, oraz Polskie Radio Dzieciom. Zapraszamy!

Za dotychczasową współpracę serdecznie dziękujemy 

                                

Tomaszów Mazowiecki 25.03.2020 r.