KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka klauzula informacyjna znajduje się w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

O nas

Należy czuwać, aby dobro dziecka
było zawsze stawiane na pierwszym miejscu.
Jan Paweł II
List prezydenta Tomaszowa Mazowieckiego do pracowników oświaty, uczniów i ich rodziców z okazji zakończenia roku szkolnego 2019/2020

Z okazji zakończenia roku szkolnego 2019/2020 pragnę serdecznie pogratulować i złożyć życzenia wszelkiej pomyślności pracownikom tomaszowskiej oświaty, uczniom i rodzicom.

Drodzy Uczniowie,
to rok, który przyniósł wiele radości, jak również niepokoju i niepewności. Zmierzyliście się z nową rzeczywistością wywołaną pandemią COVID-19. Nauka przebiegała w warunkach wyjątkowych. Wspólnie z nauczycielami podjęliście trud pracy zdalnej. Wierzę, że osiągnięte wyniki i zdobyte doświadczenie pozwolą Wam w przyszłości pokonać jeszcze trudniejsze wyzwania. Życzę Wam wspaniałego wypoczynku, wielu wakacyjnych przygód i zapału, gdy z nowymi siłami będziecie wracać do szkół.

Drodzy Rodzice,
to także i dla Was był czas wyjątkowy i trudny. Wasze wsparcie i troska zadecydowały, że mimo wszystko proces edukacyjny dzieci mógł przebiegać bez większych przeszkód. Nie byłoby to możliwe bez Waszego zaangażowania, które charakteryzowało się szczególną uwagą nakierowaną na sukces edukacyjny Waszych pociech.

Szanowni Dyrektorzy, Nauczyciele i Wychowawcy, Pracownicy tomaszowskiej oświaty,
to był szczególnie wymagający rok dla tomaszowskiej oświaty. Lecz jednocześnie był to egzamin dla nas wszystkich. Myślę, że wspólnymi siłami udało się nam go zdać.

Dziękując za codzienną pracę dydaktyczną, wychowawczą i administracyjną, życzę zdrowych, radosnych, słonecznych oraz bezpiecznych wakacji.

Szanowni Państwo,
sytuacja z COVID-19 również dla nas jest niecodzienna i trudna. Chcę jednak zapewnić, że zawsze dobro dzieci oraz troska o jak najlepszą jakość edukacji są dla mnie najważniejsze. Zrobię wszystko, żebyśmy jak najszybciej, mocniejsi, wyszli z tej sytuacji. Stawka jest bowiem bardzo wysoka – przyszłość i rozwój naszego miasta, Tomaszowa Mazowieckiego.

Marcin Witko 
Prezydent Tomaszowa Mazowieckiego