KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka klauzula informacyjna znajduje się w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Wydarzenia

Przedszkole do hymnu

11 listopada to ważna data dla każdego Polaka. Upamiętnia bohaterstwo i oddanie naszych przodków, którzy poświęcili życie dla naszej wolności. Przedszkolaki włączyły się w akcję wspólnego śpiewania hymnu w ramach akcji ,,Szkoła do hymnu".

„ Przedszkolaki pamiętają "

Wszystkich Świętych to święto naszych zmarłych, ale nie tylko. Przedszkolaki odwiedziły groby żołnierzy, policjantów i innych mieszkańców Tomaszowa, którzy zginęli w walce o wolność Polaków. W skupieniu i zadumie zanieśli im zapalone znicze.

Przedstawienie ekologiczne

Co to jest ekologia przedszkolaki wiedzą już od najmłodszych lat. Dziś dzieci z grupy Wiewiórki przygotowały przedstawienie o ochronie lasów i zwierząt

Wycieczka do lasu

Przedszkolaki postanowiły zobaczyć jesienny las. Rozpoznawały rośliny, nasłuchiwały śpiewu ptaków, oglądały przez lupki pnie drzew, stare kory. Z ciekawością obserwowały pracujące mrówki. Bardzo im się takie plenerowe zajęcia podobały.

Ogólnopolski Dzień Przedszkolaka

Ogólnopolski Dzień Przedszkolaka20 września z okazji Ogólnopolskiego Dnia Przedszkolaka gr. "Motylki" i " Żabki" przemaszerowała ulicami miasta z kolorowymi balonami do Urzędu Miasta.

Sprzątanie świata

Przedszkolaki dbają o porządek nie tylko od święta.

Gminna Olimpiada Przedszkolaków "Niedźwiadek 2019"

Gminna Olimpiada Przedszkolaków "Niedźwiadek 2019"19 września w Zespole Szkolno-Przedszkolnym w Smardzewicach nasze Motylki zdobyły  I miejsce w Gminnej Olimpiadzie "Niedźwiadek 2019".Gratulujemy!

Spotkanie z policjantem

"Bezpieczny przedszkolak" pod takim hasłem dzieci z naszego przedszkola spotkały się z Policjantką.