KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka klauzula informacyjna znajduje się w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Opłaty

OPŁATY ZA ŚWIADCZENIA

w Przedszkolu nr 16

w Zespole Szkolno-Przedszkolnym nr 1

w Tomaszowie Mazowieckim

opłaty płatne są do 15 dnia każdego miesiąca

OPŁATA
dla dzieci 3, 4, 5, 6 letnich

Wyżywienie 3 posiłki

7,00 zł x ilość dni roboczych

w tym:

(wybór ilości posiłków zależy od rodziców)

Śniadanie1,70 zł x ilość dni
Obiad3,70 zł x ilość dni
Podwieczorek1,60 zł x ilość dni

Opłata za świadczenia wykraczające poza bezpłatną 5 godzinną

podstawę programową realizowaną od godz. 8.00 do 13.00

1. 1,00 zł za każdą rozpoczętą godzinę wykraczającą poza podstawę programową

2.  o 50% obniżona wysokość opłaty, o której mowa w pkt 1 , na drugie i każde następne dziecko w przypadku gdy do przedszkola uczęszcza dwoje lub więcej dzieci z jednej rodziny

3. zwolnienie z opłat za pobyt dla dzieci 6 - letnich

Uprzejmie informujemy, że od 1 listopada 2017 r. należy dokonywać opłat za świadczenia
udzielane przez przedszkole przelewem na rachunek bankowy.

Dane do przelewu:

Nazwa odbiorcy : Zespół Szkolno - Przedszkolny nr 1
                             w Tomaszowie Mazowieckim
                             ul. J.U. Niemcewicza 50/56
                             97-200 Tomaszów Maz.

 Rachunek bankowy w ING BANK ŚLĄSKI S.A

Numer rachunku: 62 1050 1461 1000 0090 3023 5635

Tytuł przelewu np. : Kowalski Jan / nazwisko i imię dziecka/, listopad 2018

pobyt - kwota
wyżywienie - kwota
odsetki - kwota,
Przedszkole nr 16

W przypadku braku nazwiska i imienia dziecka w tytule przelewu,
przelew może zostać nieprawidłowo rozliczony.

Informację o kwocie opłaty za bieżący miesiąc można uzyskać u intendenta przedszkola
od czwartego dnia roboczego każdego miesiąca.


Opłaty płatne są do 15 dnia każdego miesiąca.