KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka klauzula informacyjna znajduje się w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Grupy

Drogie Dzieci!

Na odległość, nie w przedszkolu,
z dala gdzieś od swojej Pani
wciąż pracował każdy dzielnie
- jesteśmy dumne  z Was- Kochani!

Życzymy, aby wakacje były bezpieczne, pełne fantastycznych przygód i niezapomnianych wrażeń, nowych kolegów, miejsc i zabaw. Udanego i bezpiecznego wypoczynku.  Odpoczywajcie, nabierajcie sił byście po wakacjach opaleni, szczęśliwi  wrócili do naszego przedszkola. Będziemy na Was czekać.

Drodzy Rodzice!

Konieczność sprostania odmiennej rzeczywistości wymagała od nas wszystkich nowych umiejętności.
Serdecznie dziękujemy,
za pomoc i zaangażowanie
włożone w zdalne nauczanie.
Za serdeczność i życzliwość,
za wkład pracy i cierpliwość
za poświęcony czas, wytrwałość,
wsparcie i wyrozumiałość.
Wszystkim Rodzicom ,dziękując za współpracę w zdalnej edukacji życzymy ,  by okres wakacyjny był czasem odpoczynku i radości.

Trzymamy mocno kciuki, abyśmy zobaczyli się wszyscy we wrześniu.

Udanych wakacji!

 

Dyrektor Zespołu Szkolno - Przedszkolnego nr 1 w Tomaszowie Maz. 
i
Pracownicy Przedszkola nr 16

 


Kochane przedszkolaki!

Bardzo dziękujemy za zdjęcia Waszych prac. Cieszymy się, że w tych trudnych chwilach utrzymujemy kontakt. Uważamy, że każdy z Was zasługuje na nagrodę, dlatego dajemy dziś Wam dyplomy

Pozdrawiamy serdecznie.

Wasze Panie

 
Konkurs plastyczny pn. „Elektromobilność, czyli jeździmy elektrykiem”

Przedszkolaki oraz uczniowie klas I-III mogą wziąć udział w konkursie plastycznym pn. „Elektromobilność, czyli jeździmy elektrykiem”. Do wspólnej zabawy zaprasza Miejski Zakład Komunikacyjny oraz Urząd Miasta w Tomaszowie Mazowieckim.
Prace plastyczne w dowolnej technice na arkuszu A 4 można składać osobiście w kancelarii Urzędu Miasta lub w Biurze Strefy Płatnego Parkowania. Można je też przysłać listownie na adres Urzędu Miasta lub MZK w terminie do 19 czerwca br. Komisja konkursowa do 26 czerwca wyłoni po 10 finalistów w każdej kategorii wiekowej, a spośród nich po trzech autorów najlepszych prac. Laureaci konkursu otrzymają nagrody rzeczowe, natomiast wszyscy finaliści ‒ okolicznościowe dyplomy i drobne upominki. Regulamin konkursu oraz wzór oświadczenia dostępne są na stronie internetowej Urzędu Miasta: www.tomaszow-maz.pl oraz MZK: www.mzktomaszow.pl

Z okazji Dnia Dziecka MZK przygotował dla dzieci dodatkową niespodziankę ‒ model autobusu hybrydowego do samodzielnego złożenia.  Projekty modelu można odebrać osobiście w Kancelarii Urzędu Miasta (na parterze) oraz w Biurze Strefy Płatnego Parkowania przy ul. Warszawskiej 109/111 lub pobrać do samodzielnego wydruku ze strony internetowej  www.mzktomaszow.pl.

Konkurs organizowany jest w ramach projektu  pn. „Strategia rozwoju elektromobilności dla Gminy Miasto Tomaszów Mazowiecki” w ramach programu priorytetowego Gepard II – transport niskoemisyjny Część 2) Strategia rozwoju elektromobilności. Umowa nr 462/2019/Wn05/OA-IO/D o dofinansowanie w formie dotacji z 30.09.2019 r.

Pliki do pobrania

Konkurs plastyczny „Moje Przedszkole

W poniedziałek 1 czerwca sklep internetowy Maludas.pl ogłosił konkurs „Moje Przedszkole”. Nagrodami w nim są bony zakupowe do zrealizowania w sklepie.

W kategorii – przedszkole będą przyznane następujące nagrody:

  • Idealne przedszkole (I miejsce) – bon o wartości 1000 zł,
  • Wymarzone przedszkole (II miejsce) – bon o wartości 800 zł,
  • Przedszkole jak z bajki (III miejsce) – bon o wartości 500 zł.

Bon zostanie przesłany drogą e-mailową na wskazany adres w formularzu zgłoszeniowym.

Ponadto, dla dzieci, które chciałyby indywidualnie wziąć udział w konkursie, przygotowano osobną kategorię.

W kategorii indywidualnej wyłonieni zostaną:

  • Zacny Mistrz (I miejsce) – bon o wartości 500 zł,
  • Prawdziwy artysta (II miejsce) – bon o wartości 300 zł,
  • Człowiek sztuki (III miejsce) - bon o wartości 200 zł.

Liczba zgłoszeń

  • Każde Przedszkole może zgłosić maksymalnie dziesięć (10) prac.
  • W przypadku kategorii indywidualnej Rodzice mogą zgłosić ilość prac tożsamą z liczbą dzieci uczęszczających do przedszkola.

Ostatnie miesiące z pewnością nie były łatwe dla nauczycieli, rodziców i przede wszystkim dzieci, szczególnie tych, które po raz pierwszy w roku szkolny 2019/2020 rozpoczęły uczęszczać do przedszkola.

Sklep Maludas.pl zaprasza najmłodszych do wspólnej zabawy. Czas spędzony nad przygotowaniem prac konkursowych będzie z pewnością szansą na pogłębienie więzi oraz kreatywności wśród maluchów.

Wykonane prace należy przesłać na adres konkurs@maludas24.pl w formacie .jpg lub .png do 22 czerwca. Ogłoszenie wyników konkursu nastąpi 24 czerwca. W lipcu na stronie www.maludas.pl nastąpi otwarcie wystawy online z najciekawszymi rysunkami.

Wszystkie informacje można znaleźć na stronie www.maludas.pl w zakładce KONKURS.( na końcu Regulaminu są do pobrania formularze zgłoszeniowe- WAŻNE)

Opis zadania:

Zadanie konkursowe polega na stworzeniu pracy dowolną techniką pracy plastycznej pt. „Moje przedszkole”. Można przedstawić wspólny wyjazd, wyjście do kina, na  spacer do parku, czy akademię przygotowaną pod okiem opiekunów – w zasadzie każdą wspólną aktywność. Zapraszamy do namalowania swojego przedszkola, placu zabaw, czy nawet widoku z okna sali. Zapoznamy się z każdą pracą.

Prace konkursowe oceni Komisja Konkursowa, której przewodniczy Katarzyna Cerazy, autorka ilustracji do serii książek o Panu Pierdziołce, pokochanej przez wiele dzieci.

 

Informujemy, że w związku z ogłoszoną pandemią koronawirusa i zawieszeniem zajęć dydaktyczno-wychowawczych nauczyciele wspierają dzieci i rodziców przekazując im materiały do samodzielnej pracy w domu. Rekomendujemy wykorzystanie w tym celu dostępnych na stronach wydawnictw karty do samodzielnej pracy dla dzieci.

MAC  pod adresem:  www.mac.pl/flipbooki 

WSiP cykl filmów z pracami plastycznymi i doświadczeniami https://www.wsip.pl/filmy-instruktazowe-wychowanie-przedszkolne/

Dokładne materiały i kontakty do nauczycielek dostępne są w zakładkach konkretnych grup.