KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka klauzula informacyjna znajduje się w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Dla rodziców

 
INFORMACJA DLA RODZICÓW

Informacja o zawieszeniu zajęć.

Informujemy, że od 6 maja do 30 czerwca zajęcia w Przedszkolu nr 16 są zawieszone.

 

Rodzicu
Sprawdź sam godziny przyprowadzania i odbioru dziecka w naszym przedszkolu oraz płatności.
                      W tym celu wejdź na stronę   www.eprzedszkole.com.pl i zarejestruj się.


Samodzielny przedszkolak
Jak wspierać samodzielność dziecka

 

SŁUCHAĆ, jeśli dziecko mówi „ja sam”, to dać mu szansę spróbować
NIE WYRĘCZAĆ, jeśli dziecko jest w stanie wykonać daną czynność samodzielnie.
WSPIERAĆ I MOTYWOWAĆ DZIECKO: „dasz radę”, „na pewno sobie poradzisz”, „uda Ci się”
STOPNIOWAĆ TRUDNOŚCI, dążyć do tego, aby dziecko osiągnęło sukces

Dzieci, które są samodzielne lepiej radzą sobie w nowych sytuacjach, są pewniejsze siebie i mają wyższe poczucie własnej wartości