KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka klauzula informacyjna znajduje się w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Światowy Dzień Pluszowego Misia

Dzisiaj przedszkolaki z naszego przedszkola uczestniczyły w obchodach Światowego Dnia Pluszowego Misia. Każde dziecko przyszło do przedszkola ze swoim "milutkim przyjacielem". Można było zobaczyć misie małe, średnie, duże, brązowe, różowe, białe, niebieskie . Wszystkie były śliczne i wyjątkowe.W tym wesołym dniu przedszkolaki czekało wiele atrakcji. Zostały zaproszone do wspólnej zabawy ze swoimi misiami, poznały historię powstania tej kochanej przez dzieci zabawki. Aktywnie uczestniczyły również w konkursach takich jak: ,, Co wiemy o misiach? ‘’, ,,Miś łakomczuch” oraz ,, Czy znasz misie z bajek?” Bawiły się . przy piosenkach: "Pluszowy miś ", "Jadą, jadą misie", ,,Niedźwiadek”, Misie szare”, ,, Gumi Miś”. Dzieci zostały obdarowane medalem ,,Przyjaciel Pluszowego Misia”. Dzień Pluszowego Misia w naszym przedszkolu był pełen uśmiechu i świetnej zabawy. Dzieci były szczęśliwe, iż mogły spędzić tyle czasu ze swoimi pluszowymi ulubieńcami oraz pokazać ich swoim koleżankom i kolegom z grupy.

                                                                                     Małgorzata Goliat

                                                                                     Roksana Zakrzewska

                                                                                     Edyta Glijer