KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka klauzula informacyjna znajduje się w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Wigilia w przedszkolu

Zapachniało choinką, zaświeciły się gwiazdki a w każdej z grup słychać było śpiew kolęd. W przedszkolu odbyły się Jasełka Bożonarodzeniowe przygotowane przez przedszkolaków. To najbardziej rodzinne święta. Wszyscy z niecierpliwością oczekują jego nadejścia.  Dzieci z grupy Żabki z wielkim zapałem przygotowywały jasełka.
W pięknych strojach przedstawiły historię narodzin Dzieciątka Jezus oprawioną kolędami i pastorałkami.  Po przedstawieniu wszyscy podzielili się opłatkiem i złożyli sobie życzenia. Na przedszkolaków czekała niespodzianka od zaproszonego gościa - pani Haliny Szczucińskiej Dyrektora Wydziału Edukacji. Spotkanie zakończyło się wigilijnym kolędowaniem. W grupie Wiewiórki odbyły się warsztaty świąteczne w czasie których dzieci po krótkim występie razem z rodzicami wykonywały ozdoby i stroiki bożonarodzeniowe. Dzieci 3-letnie z grupy Rybki  zaprosiły swoich rodziców na grupowe spotkanie wigilijne. Zaprezentowały przygotowane tańce integracyjne, recytowały wierszyki, śpiewały piosenki o tematyce świątecznej oraz grały na instrumentach.  Po występach dzieci wraz z rodzicami przystąpiły do części warsztatowej spotkania, na której wykonywali różne ozdoby choinkowe, które wspólnie z rodzicami zawiesili na choince. Wszystkim udzieliła się atmosfera zbliżających się świąt, pełna ciepła, radości i bliskości.
Życzymy wszystkim zdrowych, rodzinnych wesołych Świąt Bożego Narodzenia.
Dzieci i pracownicy Przedszkola nr 16

Zdzisława Pasieczna